זמן תגובת שרת וזמן העלאת האתר
GoogleBot, הרובוט של גוגל, זוחל למאות מיליוני דפי אינטרנט ושומר אותם בצורה מתמדת.
תהליך זה הוא תהליך מתמשך שבאמצעותו גוגל בונה את האינדקס שלו. במידה ואתר מסויים לא עובד זמנית, או שהאתר עולה באופן איטי, גוגל פוסח על אותו אתר וחוזר אליו מאוחר יותר.
אתרים ודפי אינטרנט אשר גוגל מבקר אותם לעיתים רחוקות, מאבדים מהרלוונטיות והחוזק שלהם, ובעצם כך גם יורדים במיקומים בתוצאות החיפוש.
זמן תגובת שרת אירוח אתרים וזמן העלאת אתר הם ערכים חשובים ביותר מבחינת מנועי החיפוש, ולכן גם חשובים בתחום קידום אתרים.
הרלוונטיות של אתר מסויים עולה ויורדת בהתאם להתנהגות הגולשים במנועי החיפוש. כך לדוגמה, אם משתמש חיפש בגוגל ביטוי מפתח מסויים, וגלש לאתר שהגיב לאט, באופן טבעי הוא ייצא מאותו האתר מהר מאוד וימשיך הלאה לתוצאה הבאה.
גוגל מזהה זאת ומחשב מחדש איזה אתר רלוונטי יותר באותן תוצאות החיפוש. האתר האיטי איבד מערכו ועל כן הוא עלול לרדת במיקומים.
האמינות חשובה – גם בקידום הממומן
כאילו על מנת להדגיש את הנושא בטוש זוהר, גוגל שידרגו בשנים האחרונות את מוצר הפרסום שלהם, Google Adwords, ואישרו שיופחתו ערכם של דפי נחיתה ושאר דפי אינטרנט אשר מאוכסנים בשרת אחסון אתרים איטי או בשרת שלא מגיב.
עד לפני זמן מה, מיקום מודעת פרסום מסויימת בתוצאות החיפוש הושפע מהצעת המחיר (ה-bid) ואיכות תוכן ההודעה.
לגורמים אלו נוסף עוד גורם למשוואה – מהירות העלאת האתר.
עצם הוספת גורם זה למשוואת המיקומים במודעות הממומנות מציין שיש סבירות למודעה ממומנת מסויימת להיות במיקום גבוה יותר מהאחרת, גם אם הצעת המחיר שלה נמוכה יותר.
לא לחינם גוגל ושאר מנועי החיפוש מעניקים חשיבות רבה לזמן תגובת שרת בו מאוחסן אתר.
הפופולריות והתוכן של אתר מסויים הם רק חלק מהמשוואה לדירוג אתר במנועי החיפוש.
גם חווית המשתמש נוספת למכלול. גוגל מנסה להימנע כמה שיותר מלהציג תוצאות חיפוש שמעניקות חווית משתמש דלה וגרועה. אם בתוצאות החיפוש יוצגו דפי אינטרנט שעולים לאט, או לא מגיבים בכלל – גוגל עצמו יאבד מהאמינות שלו, ולזה גוגל לא יתן לקרות.
זמינות שרת אחסון אתרים
עמידות שרת אינטרנט, או ה-UpTime של שרת, זהו פרמטר המעיד על אחוז העמידות של שרת מסויים בפני נפילות ואתחול מחדש.
עמידות השרת צריכה להיות מקסימלית, וניתן להשיג חבילות אחסון אתרים על שרתים בעלי עמידות של מעל 99%.
שרת אחסון אתרים שנופל לעיתים קרובות מציג הודעות שגיאה, לא עולה כראוי, ובכך גם פוגם בחווית המשתמש. כאמור, אתר שפוגם בחווית המשתמש מאבד מערכו ולכן גם עלול לרדת במיקומים בתוצאות החיפוש.
מיקום גיאוגרפי
מומחי קידום אתרים רבים מסכימים כי העובדה שאתר מסויים מאוכסן בחוות שרתים מקומית מעניק ערך מוסף בעיני גוגל, בדיוק כשם שערכו של דומיין עם סיומת מקומית, לדוגמה .co.il, יהיה בעל ערך גדול יותר מאשר דומיין עם סיומת עולמית אחרת.
אירוח אתרים מקצועי ולוקאלי, ברוב המקרים יהיה עדיף מאחסון אתרים מרוחק. אם אתר מסויים מיועד לקהל הישראלי לדוגמה, באופן מוחלט הוא יעלה מהר יותר אם הוא יתאכסן בארץ, מאשר אם הוא יתאכסן בשרת אחסון אתרים בחו”ל.
אחסון אתרים על שרתים מהירים המחוברים לשדרה המרכזית של האינטרנט הישראלי נותנים מהירות תגובה מקסימלית לגולש המבקר באתר, ועל כן חווית המשתמש מבחינת זמנים היא הטובה ביותר – כאמור, דבר המשפיע בשיעור רב על דירוג האתר במנועי החיפוש.
במחקר שהתבצע על ידי NTT Europe Online, חברה בתחום אחסון אתרים באירופה ובעולם ושותפה אסטרטגית של חברת אינטרספייס, נקבע חד משמעית כי האלמנטים הקשורים למיקום הגיאוגרפי משפיעים עד כדי 30% מהתנועה הפוטנציאלית של אתר מסויים לקהל היעד שלו.
מעבר לשימוש בדומיין מקומי (לדוגמה .co.il), בשם דומיין בשפה המקומית (לדוגמה: דומיין–בעברית.com), ובשפת התוכן של האתר, יש גם חשיבות רבה לאלמנט של כתובת IP מקומית לאותו דומיין מקומי.
המאמר “כיצד אחסון אתרים משפיע על קידום אתרים” נכתב על ידי אורן מוקאדס. כל הזכויות שמורות © לאינטרספייס בע”מ.